Lørdagskylling

I maj fik vi fine små kyllinger, som nu har vokset sig store og fine.

En af kyllingerne, selvfølgelig den største og smukkeste, viste sig at være en hane. Han har den sidste månedstid galet som en vild og endda givet os 2 blodæg…. føj…

Vores lille hønseflok har ikke brug for en hane, og vi besluttede derfor at han i stedet skulle slagtes.

20140907_122750

Weekend projekt og weekend mad =  win win!

Hele familien var med. Ikke fordi det er “JUBII VI SKAL SLÅ NOGET IHJEL”- men fordi det er et liv vi tager, og det derfor skal gøres ordentligt.

En så hurtig indfangning som muligt (hvilket er en udfordring med løsgående høns), hurtig og effektiv slagtning, og så en udførlig, grundig og effektiv rensning af fjer, indvolde mm.

20140907_122959 20140907_122914 20140907_123952

Derefter en lækker tilberedning, så vi kunne nyde kødet.

20140907_165138 20140907_183816

Jeg er faktisk vegetar, eller nærmere “selektiv vegetar”, og spiser helst ikke kød. Ikke fordi det ikke smager godt, har religiøse tanker eller andet, men simpelthen fordi jeg syntes de fleste kød produktionsformer er uappetitlige.

Hanen her spiste jeg til gengæld med glæde. Han har levet et godt og sundt liv under frie forhold. han har aldrig før sin slagtedag været stresset eller under menneske behandling af ubehagelig art.

Vi har glædet os over hans finurlige “spankuleren” omkring i sin smukke fjerpragt, med sit lille harerem, og vi glædede os over at han smagte så godt!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s