Slagtning

Jeg er sådan en slags “semi vegetar”, eller “selektiv vegetar” som en af  mine venner kalder det 🙂

Jeg spiser ikke andet kød end det jeg selv producere fra mine egne dyr. Mit eget kød kommer fra medicin frie, sunde, stres frie og så vidt muligt lykkelige dyr. Jeg forsøger at tilgodese så mange af deres naturlige behov som muligt og give dem det bedste foder.

Selve slagtningen er ikke noget jeg bryder mig særlig meget om, og det betyder rigtig meget for mig at alt mit hårde arbejde med at passe dyrene og tilberede kødet falder lidt til jorden ved det svage punkt; slagtningen.

De sidste to gange jeg har slagtet lam har vi derfor slagtet dem herhjemme.

Når vi slagter hjemme er der ingen stres for dyret med transport osv. Selve aflivningen er meget hurtigt ovre og ved parteringen forsøger jeg at udnytte så meget som muligt fra dyret. Skindet bliver saltet og garvet, ben til Freja, hoveder til folk der ønsker at spise dem og kødet til fryser og ovn.

Når jeg selv slagter går jeg hverken på kompromis med dyrets velfærd eller etik, og det er meget vigtigt.

Derudover bliver jeg SUPER stolt når jeg står med en færdig ret hvor jeg selv har passet, plejet, parteret og tilberedt kødet!!

20160417_154311

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s